У розвідці попереджають про можливі обстріли прифронтових міст в ДНР

Читать на русском
Служба зовнішньої розвідки попередажає, що сепаратисти планують обстріляти підконтрольні їм населені пункти на териорії Донеччини з тим, щоб потім звинуватити в цьому ЗСУ.

Служба зовніщньої розвідки попередажє про те, що сепаратисти 24 серпня планують обстріляти підконтрольні їм населені пункти на території Донеччини з тим, щоб звинуватити в цьому Збройні сили України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Українська розвідка добула інформацію про наміри терористів обстріляти зі зброї, застосування якої заборонене положеннями Мінських угод (реактивні системи залпового вогню і зброя калібру понад 120 мм або 100 мм), населені пункти в районі Донецька. Згідно із задумом, російські ЗМІ мають намір відразу звинуватити в цьому Збройні сили України, оскільки до них нібито «випадково» потрапить «аматорська» відеозйомка того, як особи в українській військовій формі розгортають артилерійські установки і здійснюють обстріл», – йдеться в повідомленні Служби.

Особливо цинічно, на думку військових, те, що дана провокація планується до здійснення саме в День Незалежності України, а також у той час, коли Петро Порошенко планує провести переговори з лідерами Німеччини та Франції щодо стабілізації ситуації на Донбасі.

«Служба зовнішньої розвідки України застерігає ініціаторів та потенційних учасників провокації від вчинення такого цинічного злочину проти людяності і попереджає про невідворотність покарання відповідно до норм національного та міжнародного права», – відзначають в розвідувальному відомстві.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко планує в понеділок провести зустріч із Франсуа Олландом та Ангелою Меркель. Переговори заплановані на другу половину дня і відбудуться в Берліні.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: