«Нормандська четвірка» проведе зустріч без Росії

Читать на русском
Президенти України та Франції разом з канцлером Німеччини проведуть у Берліні зустріч, щоб обговорити ситуацію на Донбасі.

Президенти України та Франції разом з канцлером Німеччини проведуть у Берліні зустріч, щоб обговорити ситуацію на Донбасі.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляє агентство, тристоронні переговори плануються на другу половину 24 серпня. На зустрічі обговорюватимуть питання щодо деескалації конфлікту на Донбасі, а також активізації обстрілів бойовиками позицій Збройних сил України.

За останній тиждень бойовики рекордну кількість разів порушили режим припинення вогню. Лише за вихідні бойовики 459 раз обстріляли позиції українських військових.

Так, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр назвав ситуацію на Донбасі «вибухонебезпечною» і закликав провести зустріч військових представників України та РФ з ОБСЄ для відводу важких озброєнь.

Крім того, офіційний представник держдепартаменту США Джон Кірбі заявив, що влада США впевнені, що в обстрілі мирних міст, які трапилися на вихідних, винні бойовики і сама Росія, а також закликав Росію і бойовиків виконувати Мінські домовленості.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що «якщо буде активне застосування російських військ, безумовно, Україна буде змушена ввести воєнний стан і проводити більш потужну мобілізацію всього потенціалу, який є в країні».

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: