31 серпня Рада розгляне зміни до Конституції

Читать на русском
Голова ВРУ і нардеп від фракції «БПП» Володимир Гройсман заявив, що законопроект про зміни до Конституції України щодо децентралізації буде розглянуто 31 серпня.

Голова Верховної Ради України і народний депутат Володимир Гройсман заявив, що законопроект про зміни до Конституції України щодо децентралізації буде розглянуто 31 серпня.

Про це він сказав в ефірі «5 каналу», передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Як повідомив Гройсман, після тривалих консультацій з народними депутатами та лідерами фракцій була обрана дата 31 серпня, хоча раніше ЗМІ повідомляли про 27 серпня.

Лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко запевнив, що під час голосування у Верховній Раді в першому читанні законопроекту про децентралізацію набереться 226 голосів. За його словами, найважливіше працювати над наступним, остаточним голосуванням в 300 голосів.

Також Луценко зазначив, що ті, хто не голосуватиме за децентралізацію, є заручниками місцевих виборів і хочуть виглядати в очах виборців кращими.

Цікаво, що раніше нардеп від «БПП» Єгор Фірсов пообіцяв, що за ухвалення законопроекту про децентралізацію він голосувати не буде.

Нагадаємо, Верховна Рада України 288 голосами прийняла рішення про передачу законопроекту про зміни до Конституції України щодо децентралізації в Конституційний суд. А 31 липня КС ухвалив зміни до Конституції і заявив, що даний законопроект відповідає вимогам статей 157 (скасування чи обмеження прав і свобод людей і громадян або ліквідація незалежності та територіальної цілісності України) і 158 Конституції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: