У кожній політичній фракції є лобісти Авакова – експерт

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Причини, через які депутати вимагають звільнення Авакова, не настільки суттєві, щоб його відставка стала можливою, оообливо – враховуючи його підтримку в парламенті.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, аналізуючи інформацію про те, що у ВР група депутатів вимагає звільнити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

«Навіть якщо проект буде зареєстрований і внесений в Раду, він не набере достатню кількість голосів, тому що постановка питання про звільнення Авакова може послужити приводом для розвалу коаліції. Крім того, «Народний фронт», звичайно, не погодиться на це. Другий момент – це самі причини звільнення Авакова. На сьогоднішній момент вони вичерпуються тим, що його заступник написав заяву про відставку і Аваков її прийняв», – розповідає політолог.

На його думку, відставка Авакова неможлива ще й тому, що в кожній фракції є люди, які пов'язані з Аваковим, і люди, у яких з ним хороші стосунки.

«Ці люди є в «Блоці Петра Порошенка», «Самопомочі» та в партії Ляшка. Відповідно, за великого бажання Аваков може вибудувати певну лобістську лінію, яка дозволить йому залишитися на посаді», – пояснює Бондаренко.

Відзначимо, у Верховній Раді група народних депутатів реєструє проект постанови про звільнення очільника МВС Арсена Авакова. «Україні потрібен новий міністр внутрішніх справ. Арсен Аваков провалив завдання очищення МВС від корупціонерів та перевертнів. Історія з Чеботарем стала останньою краплею», – заявив голова комітету з протидії корупції Єгор Соболєв.

Як відомо, Кабінет міністрів звільнив Сергія Чеботаря з посади заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря, про причетність якого до корупційних схем стало відомо ще у 2014 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: