Візит Обами в Україну пов'язаний з президентськими виборами в США – експерт

Читать на русском
Олександр Солонтайексперт з політики

Американські демократи можуть використати візит Барака Обами в Україну для підняття рейтингів у ході президентської кампанії, яка розгортається в США.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай, аналізуючи інформацію про те, що посол України в США Валерій Чалий планує організувати візит Президента США Барака Обами в Україну.

«Насправді ситуація з можливістю візиту Президента США Обами полягає в тому, що якщо демократи будуть вважати, що їм для проведення успішної президентської кампанії, яка розгортається зараз, необхідним є візит до України, то вони в такому випадку дійсно можуть погодитися й допомогти в організації такого візиту. Однак, якщо вони порахують, що це буде негативно для їхньої кампанії, то цього візиту не буде. Це якщо нічого іншого не станеться в зовнішньополітичному аспекті», – каже експерт.

На його погляд, візит американського президента в Україну можливий виключно через внутрішньополітичні процеси, які відбуваються. Втім, зміна зовнішньої ситуації може призвести до такого візиту раніше.

«Якщо розглядати це питання в контексті того, що в Україні відбуваються серйозні зміни, реформи, що на наших успіхах хочуть попіаритися зовнішні лідери світу, то цим Україна не може похвалитися. Проте слід зазначити, що навіть якщо візит відбудеться, Україні не варто нічого чекати від нього», – вважає політолог.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомляв, що на його останній зустрічі з президентом США Бараком Обамою і віце-президентом Джоном Байденом піднімалося питання про надання Україні економічної, фінансової і військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: