Імпортному збору бути: СОТ не заперечує проти мита на іноземні товари

Читать на русском
У Світовій організації торгівлі вважають, що додатковий імпортний збір, введений урядом України з лютого 2015 року, відповідає вимогам організації.

У Світовій організації торгівлі визнали, що додатковий імпортний збір, введений урядом України з 25 лютого й чинний до кінця 2015 року, відповідає вимогам СОТ.

Про це повідомила заступник міністра економрозвитку Наталя Микольська, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Звіт Комітету з платіжного балансу щодо консультацій з Україною щодо додаткового імпортного збору тільки що затверджений Генрадою СОТ. Рішення Генради СОТ підтвердило відповідність додаткового імпортного збору вимогам угод СОТ», – повідомила Микольська.

Заступник міністра також зазначила, що відомство завершує роботу над аналізом впливу додаткового імпортного збору на вітчизняну економіку, зокрема, на виробництво та експорт. Результати дослідження будуть винесені на розгляд Кабінету міністрів, пообіцяла чиновниця.

Як відомо, додатковий імпортний збір для товарів іноземного виробництва (крім критичних) був введений українським урядом 25 лютого в якості заходу зі стабілізації платіжного балансу країни.

Між тим, у політичних та експертних колах до цього рішення поставилися критично. Наприклад, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Микола Люшняк пообіцяв зробити все можливе, щоб закон про імпортний збір не пройшов голосування в парламенті.

Пізніше економічний експерт Володимир Сіденко у коментарі «Слову і Ділу» навіть припустив, що додатковий імпортний збір призведе до дефіциту імпортних товарів. А його колега Олександр Жолудь висловив думку про те, що така поведінка українського уряду не відповідає правилам членства в СОТ.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: