Призначивши Тука на Луганщину, влада прибрала сильного критика - експерт

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Георгію Туці буде дуже важко керувати областю і незабаром він може відчути психологічний дискомфорт.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко, аналізуючи заяву, що волонтер Георгій Тука офіційно призначений губернатором Луганської області.

«Призначення звичайно незвичне, але так як він проявив себе під час Майдану, під час першого періоду війни, його така потужна, широка громадська позиція, досить аргументована, каже, що це непогана кандидатура, але куди завгодно, тільки не в Луганськ. Зовсім не тому, що він щось не знає, він якраз навпаки – дуже компетентна людина. А тому, що сьогодні ні губернатор Донецької ОДА, ні Луганської ОДА не є повноцінними губернаторами і не володіють такими повноваженнями, як припустимо Саакашвілі, якому спокійно виписують з будь-якої країни світу будь-яку допомогу», – аналізує політолог.

На думку Небоженка, Туці буде дуже важко і в якійсь мірі цим призначенням влада нейтралізувала дуже талановитого критика всіх тих заворушень, які були в армії, у волонтерському русі.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє підтримати Луганську ОДТРКСказано 1 липня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Сильну, розумну людину поставили на роботу туди, де мало ресурсів, повноважень і, грубо кажучи, успіхів там добитися важко в порівнянні з Одесою. Тому не відомо, скільки це триватиме. Те, що він взявся за це – він мужня людина, але чи зможе він щось зробити – важко сказати. Поки він був одним з кращих волонтерів, він був на своєму місці. А бути губернатором, отримувати вказівки з АП, які на три голови нижче його, але в тисячу разів багатші – ймовірно, скоро він відчує психологічний дискомфорт», – пояснює експерт.

Як відомо, Георгій Тука є одним з найвідоміших волонтерів України, координатором організації «Народний тил».

Нагадаємо, 15 липня Президент Петро Порошенко в Ужгороді представив нового голову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, який раніше очолював Луганську область.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: