Парубій анонсував створення системи територіальної оборони

Читать на русском
Депутати коаліції запропонували створити резервну добровольчу армію у складі Нацгвардії України. Ця ініціатива міститься у зареєстрованому законопроекті «Про територіальну оборону України».

Депутати коаліції запропонували створити резервну добровольчу армію у складі Нацгвардії України. Ця ініціатива міститься у зареєстрованому законопроекті «Про територіальну оборону України».

Про це повідомив один з авторів цієї ініціативи, перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій, передає «Слово і Діло» з посиланням на блог Парубія на «Українській Правді».

«Філософія закону полягає в організації та підготовці у складі Національної гвардії України добровольчих підрозділів оборони на випадок прямої агресії, а також для ефективного ведення партизанської війни», - роз'яснив суть законопроекту Парубій.

За його словами, законопроект про резервної армії розробляли українські та іноземні експерти.

«Вважаю, що разом з фортифікаційною забезпеченням східного кордону України, переозброєнням армії, її навчанням, повинні створити дієву систему територіальної оборони в масштабах всієї країни», - зазначив політик.

Він пояснив, що передбачається створення на рівні громади (села чи селища) первинної ланки - чоти (взводу), на рівні району формується сотня (рота), на рівні області - полк. На міжрегіональному рівні формуються оперативно-територіальні об'єднання (коші).

«Українці, які бажають приєднатися до захисту держави, але з різних причин не можуть піти в Збройні сили України, тепер матимуть можливість вступити в сили резерву територіальної оборони, пройти відповідний вишкіл та бойове злагодження за місцем проживання. Таким чином, по всій території України буде сформований бойової ефективний масовий резерв, який, у разі необхідності, буде оперативно озброєний і розгорнуть в бойові порядки», - підкреслив Парубій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: