Парубій: «Особливий статус» Донбасу настане після виведення бойовиків

Читать на русском

Особливий порядок місцевого самоврядування на окремих районах Донбасу може набути чинності після виведення бойовиків з регіону.

Про це розповів перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За його словами, всі особливості місцевого самоврядування можуть набрати чинності лише після проведення місцевих виборів під контролем української влади відповідно до законодавства України.

«Там не вказано прямо, що коли вийдуть звідти всі російські бойовики. Тобто це само собою розуміється. Тільки коли українська влада зможе контролювати цю територію, зможе ініціювати і провести там вибори при повному забезпеченні правопорядку українськими правоохоронними органами, після цього дані пункти можуть вступити в силу», – сказав він.

А також додав, що «всі люди, які зі зброєю в руках, незареєстровані українською владою, воюють на окупованих територіях – це незаконні збройні формування або бойовики ... Мова йде про всіх тих людей, які зі зброєю в руках воюють проти мирного населення, проти української влади», – заявив Парубій.

«І якщо хтось думає, що ці банди бойовиків і окупантів, які бродять на сході нашої країни, що українська влада буде їх легалізувати або дозволить їм діяти під прикриттям українського законодавства – вони дуже глибоко помиляються. З ними розмова одна – або покарання згідно чинного законодавства, або вихід з території нашої країни», – зазначив перший віце-спікер Верховної Ради.

Нагадаємо, 17 березня, Верховна Рада України підтримала всі ініціативи Президента щодо особливого порядку місцевого самоврядування в Донецькій і Луганській областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: