Гройсман пообіцяв пояснити, чому Насіров досі голосує

Читать на русском
Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман пообіцяв надати офіційні пояснення щодо того, яким чином голова Фіскальної служби міг проголосувати за закон щодо внесення змін до Конституції.
Роман НасіровФото: 112.ua

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман пообіцяв надати офіційне пояснення того факту, що чинний голова Державної фіскальної служби Роман Насіров досі володіє депутатським мандатом та голосує за окремі законопроекти.

«Слово і Діло» зафіксувало подібну обіцянку після того, як система «Рада» зареєструвала голосування картки Романа Насірова за проект постанови про включення до порядку денного парламенту законопроекту про внесення змін до Конституції України і направлення його на розгляд КСУ.

«Я проаналізую, хто голосував, і дам вам офіційну відповідь. Голосують усі ті, хто не склав депутатських повноважень», – заявив Гройсман, додавши, що насправді Насіров уже подав клопотання про зняття з нього повноважень народного депутата, але парламент досі його не ухвалив.

Між тим, за законом, у випадку призначення на іншу посаду, народний депутат повинен здати мандат протягом двох тижнів. Насіров же очолює Державну фіскальну службу України з 5 травня цього року. Більше того, як свідчить офіційна статистика голосувань Верховної Ради України, з 52 останніх засідань парламенту 50 Насіров пропустив, на одному був присутній, але не голосував. І лише одного разу депутатська картка нинішнього голови ДФС спрацювала. Не дивно, що єдиною законодавчою ініціативою, за яку проголосував Насіров, стала саме дискусійна постанова щодо внесення змін до Конституції.

Нагадаємо, сьогодні 288 голосами народних депутатів Верховна Рада прийняла рішення щодо направлення змін до Конституції в частині децентралізації на розгляд Конституційного Суду України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: