Раді не можна затягувати з призначенням нового міністра екології – Бучко

Читать на русском
Глава Департаменту правової та міжнародної діяльності Міністерства екології та природних ресурсів Володимир Бучко припускає, що якщо депутати не призначать нового міністра, до кінця літа відомство залишиться обезголовленим.
Фото: Володимир Бучко

Якщо депутати Верховної Ради на одному з найближчих пленарних засідань не затвердять кандидатуру нового міністра екології України, до кінця літніх парламентських канікул відомство може залишитись обезголовленим.

Таку думку висловив у ході інформаційного марафону «Детоксикація міністерства» на телеканалі NewsOne глава Департаменту правової та міжнародної політики Міністерства екології та природних ресурсів Володимир Бучко, інформує «Слово і Діло».

«Посаду міністра обов'язково треба займати, оскільки Світлана (Коломієць – ред.), згідно закону, не може виконувати всі функції, які були в міністра. Закон чітко обмежує її повноваження», – розповів Бучко.

На питання журналістів, чи може відомство залишитися взагалі без керівника до початку наступної парламентської сесії, Бучко відповів, що такий варіант не виключений, але тоді уряд повинен буде призначити виконувача обов'язків міністра.

Крім того, за словами Бучка, ним не може залишатись нинішній в. о. очільника Мінекології Світлана Коломієць, оскільки обов'язки міністра несумісні з її посадовими обов'язками керівника відомчого апарату.

«Згідно закону, заступник міністра-керівник апарату є державним службовцем. Міністр – це політична фігура. Суміщати в одній посаді державного службовця і політичну фігуру було би трохи нелогічно. Тому все одно, якщо Кабмін прийде до рішення призначати в. о., то це має бути інша людина, оскільки у керівника апарату дуже багато інших обов'язків», – підкреслив чиновник.

Додамо, що кандидатура Володимира Бучка також розглядається як можлива заміна екс-міністру Шевченку на посаді керівника Мінекології. Як стверджує сам кандидат, його висуває «Блок Петра Порошенка», однак остаточне рішення щодо єдиної кандидатури має прийняти рада коаліції.

Між тим, за наявною у «Слова і Діла» інформацією, прем'єр-міністр України вже визначився з новим головою Мінприроди: претендентом Яценюка на це крісло є нинішній заступник міністра регіонального розвитку й будівництва Роман Чуприненко.

Нагадаємо, 15 липня триває спільний марафон системи народного контролю «Слово і Діло» та телеканалу NewsOne «Детоксикація міністерства», присвячений кадровим питанням у Міністерстві екології та природних ресурсів України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: