ЗВТ з Канадою приверне увагу азійських країн – експерт

Читать на русском
Андрій Новакекономіст

Зона вільної торгівлі з Канадою змусить світ по-іншому дивитись на Україну.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Комітету економістів України Андрій Новак, аналізуючи інформацію про те, що Україна і Канада завершили п'ятирічні переговори про створення ЗВТ.

«Зона вільної торгівлі з Канадою значно розширює можливості як для українського бізнесу, так і привабливість України для канадського бізнесу. Тепер можна очікувати прямих канадських інвестицій в Україну. Також можна розраховувати, що українська продукція буде більшим об'ємом продаватись на канадському ринку, але лише та, що є конкурентною. В цілому ЗВТ буде сприяти створенню спільних україно-канадських підприємств і залученню прямих канадських інвестицій в економіку», – розповідає спеціаліст.

За його словами, ми можемо поставляти аграрну продукцію. Можливо, з'являться спільні підприємства в сфері машинобудування та програмування.

«ЗВТ між Україною та Канадою – це сигнал для багатьох інших країн, які раніше з низки причин боялись співпрацювати з Україною. Наразі така угода приверне увагу країн Північної та Південної Америки, азійських країн, тобто тих, для яких Україна може бути плацдармом для роботи», – аналізує Новак.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко ще минулого року пообіцяв забезпечити економічне зростання в Україні в 2016 році.

Також Президент пообіцяв, що в Україні буде розпочато спеціальну програму політичного страхування американських інвестицій в українську економіку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: