Нардеп Тригубенко прогнозує створення «бурштинових бірж» на півночі України

Читать на русском
Народний депутат Сергій Тригубенко заявив, що невдовзі Верховна Рада має ухвалити в другому читанні новий законопроект щодо видобутку бурштину.
Фото: Сергій Тригубенко

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Тригубенко стверджує, що новий законопроект щодо видобутку бурштину, вже ухвалений Верховною Радою в першому читанні, передбачає створення в Житомирській, Рівненській та Волинській областях так званих «бурштинових бірж».

Про це він заявив у ході інформаційного марафону телеканалу NewsOne і порталу «Слово і Діло» «Детоксикація міністерства», присвяченого роботі Міністерства екології України.

«У нас до першого читання вже пройшов закон по бурштину, поданий рядом депутатів, який повністю нівелює той законопроект, який був, з питання видобутку бурштина. Передають видобуток бурштину за цим законопроектом, який пройшов перше читання, на місцеві ради, тобто створення місцевих бірж», – розповів нардеп.

За словами народного обранця, закон має пройти ще один розгляд на комітеті, після чого буде винесений на голосування у сесійній залі парламенту.

За створення «бурштинових бірж» виступає й лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко.«Це катастрофа насправді, бо сьогодні він не легалізований і його «кришують» міліція, прокурори, судді, а місцеві люди там, як батраки, по коліна у воді стоять, не маючи ні зарплат, ні пенсій. Це кримінал чистої води. Тому вихід один – легалізувати, дати можливість людям легально працювати, платити податки, заробляти собі легально на життя. Ми вважаємо, що в Рівному має бути відкрита бурштинова біржа – як у Гданську в Польщі, оскільки на Рівненщині найбільші поклади бурштину – і зробити це краєм, який розвиватиметься, а не занепадатиме», – розповів про ініціативу народних депутатів Ляшко.

Нагадаємо, за словами еколога Тетяни Тимочко, злочинна безгосподарність колишніх керівників Міністерства екології призвела до того, що значна територія лісів на півночі Житомирщини, Рівненщини і Волині виведена з обігу лісокористування на 100 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: