Порошенко заветує всі суперечливі законопроекти – Яценюк

Читать на русском
Прем'єр-міністр України заявив, що жоден із суперечливих законопроектів не пройде в парламенті, а якщо депутати і приймуть такі закони, то Президент Порошенко накладе на них вето.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що жоден із суперечливих законопроектів не пройде в парламенті, а якщо депутати і приймуть такі закони, то Президент Петро Порошенко накладе на них вето.

Про це Яценюк заявив в інтерв'ю Associated Press, передає «Слово і Діло».

Також прем'єр прирівняв деяких депутатів парламенту до «лунатиків» за їхній захист «Правого сектору» у конфлікті з українськими правоохоронцями.

«У кожному парламенті є популісти. Іноді вони виглядають як лунатики», – сказав Яценюк в інтерв'ю. Він підкреслив, що Президент і уряд нашої країни не звернуть зі шляху реформ, незважаючи на протидію в парламенті.

Американський візит Яценюка проходить на тлі зростаючих проблем в законодавстві. Запропоновані законопроекти, як очікується, повинні пом'якшити наслідки економічних реформ, яких вимагає від України міжнародне співтовариство, пише видання. Міжнародний валютний фонд наполягає, щоб Україна «тримала курс», і попереджає, що відкат реформ може поставити під загрозу отримання допомоги в розмірі 40 мільярдів доларів.

Яценюк заявив, що жоден із суперечливих законопроектів не пройде в парламенті. Якщо депутати приймуть ці закони, Президент Порошенко накладе на них вето, впевнений глава уряду.

Президент США Барак Обама під час зустрічі з Яценюком і віце-президентом Джо Байденом підтвердив необхідність для України дотримуватися режиму жорсткої економії. Обама і Байден підтримали тверду позицію України проти популістських заходів, які могли б підірвати фінансову стабільність України, пише Associated Press.

Реструктуризацію валютних кредитів у МВФ розцінили як згортання реформ в УкраїніМіжнародний валютний фонд різко негативно поставився до реструктуризації валютних кредитів, закон про яку прийняли 2 липня.

Крім того, Яценюк висловив надію на розширення військової допомоги Україні від НАТО.

«Ми очікуємо додаткової підтримки від США. Ми розуміємо, що деякі союзники з НАТО неохоче прагнуть дати Україні військову допомогу. Але справа тут не тільки в Україні – йдеться про безпеку в світі», – заявив Арсеній Яценюк.

У понеділок командувач силами НАТО в Європі заявив, що США розглядають питання про розширення професійної підготовки українських силовиків. Раніше ця програма стосувалася лише військ МВС, тепер же до неї увійдуть підрозділи Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: