Порошенко допустив НАТО до українських ядерних могильників

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав закон про допомогу НАТО у перезахороненні ядерних відходів військової промисловості.

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про ратифікацію Імплементаційної угоди між Кабінетом міністрів України та Організацією НАТО з підтримки (ОНП) про перезахоронення радіоактивних відходів, що утворилися внаслідок виконання військових програм колишнього СРСР в Україні».

Відповідний документ, проголосований депутатами українського парламенту ще 17 червня, дає можливість Україні допускати спецалістів Північноатлантичного альянсу до роботи на українських військових радіоактивних могильниках, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

Закон №526-VIII ратифікує угоду, підписану між Україною та Північноатлантичним альянсом у вересні 2013 року в Брюсселі. Відповідно до неї, в Україні реалізовуватиметься проект із реабілітації територій, на яких розташовані сховища радіоактивних відходів, що лишилися переважно з часів Радянського Союзу. Угода передбачає створення відповідного Трастового фонду НАТО та контроль за дотриманням державних та міжнародно-правових актів з боку Агентства НАТО з підтримки.

Нагадаємо, 8 липня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про плани відмовитися від співпраці з Російською Федерацією у сфері атомної енергетики України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: