В. о. прокурора Києва покриває корупційні схеми Кличка – Купрій

Читать на русском
Нардеп Віталій Купрій звинувачує мера Києва в покриванні корупційної схеми з використання комунальної власності для розміщення зовнішньої реклами.

Позафракційний народний депутат України Віталій Купрій звинувачує голову міста Києва Віталія Кличка у покриванні корупційної схеми з використання комунальної власності для розташування зовнішньої реклами.

Про це народний депутат написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передає «Слово і Діло».

«Прокуратура Києва вступила в змову з мером Києва Віталієм Кличком у покриванні корупційної схеми з використання комунальної власності для розташування зовнішньої реклами», – заявив Купрій.

За його підрахунками, ця корупційна схема щорічно завдає близько 40 млн гривень збитків міському бюджету. Також Купрій звинуватив в. о. прокурора Києва Олега Валендюка у порушенні статті 214 ч. 1 КПК України. Нібито Валендюк у порушення вказаної статті не вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань «відомості про кримінальне правопорушення Віталія Кличка – зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв розробити оновлену концепцію розміщення зовнішньої рекламиСказано 21 серпня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

До слова, мер Києва Віталій Кличко пообіцяв скоротити кількість зовнішньої реклами в столиці ще влітку минулого року. За повідомленням виконавчого комітету КМДА, функції контролю за розміщенням зовнішньої реклами у Києві були покладені на Департамент суспільних комунікацій та підпорядковане йому комунальне підприємство «Київреклама».

Незважаючи на те, що інспектори Департаменту постійно здійснюють обстеження території міста на предмет законності розміщення зовнішньої реклами, щоденно з’являються все нові й нові рекламні засоби.

Незадоволені роботою Кличка і самі кияни. Так, згідно з опитуванням компанії Active Group, 38,7% столичних жителів за п'ятибальною шкалою поставили меру Києва незадовільну оцінку (15,9% оцінили роботу в один бал, а 22,8% – у два бали). Трійку поставили 35,5% опитаних, четвірку – 16,8% і лише 6,1% повністю задоволені роботою київського міського голови.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: