У Саакашвілі немає конфлікту з главою Державіаслужби та Коломойським – експерт

Читать на русском
Микита Потураєвполітолог

Саакашвілі діяв з метою демонополізації ринку авіаперевезень.

Про це в коментрарі «Слову і Ділу» розповів український політолог, координатор Міжрегіональної експертної мережі «Україна 3.0» Микита Потураєв, аналізуючи інформацію про те, що глава Державіаслужби попросив ГПУ порушити справу проти Саакашвілі.

«Ринок авіаперевезень має бути максимально демонополізовано. Не слід розглядати цей конфлікт як конфлікт Саакашвілі з Антонюком або Коломойським. Не потрібно шукати підґрунтя в цих зв'язках, тому що його там немає. Саакашвілі не прихильник громадських розборок. Цей крок з боку Саакашвілі спрямований винятково на лібералізацію та демонополізацію ринку авіаперевезень в Україні», – розповідає політолог.

На його думку, ця ситуація повинна посприяти створенню рівноправних умов і прозорого середовища в Державіаслужбі, тому що набагато важливіше не хто за ким стоїть, а кількість авіакомпаній в Україні.

Водночас політолог В'ячеслав Дехтієвський вважає, що за формою розмови Саакашвілі все ж діяв не зовсім адекватно.

«З одного боку, це була не зовсім прийнятна форма критики з боку Саакашвілі. Але з іншого боку, наші чиновники інакше не розуміють. Зараз заяви Антонюка – спроба довести свою правоту, не більше. Коли Саакашвілі був президентом, він казав, що реформи в Грузії можливі тільки тому, що була реальна боротьба з корупцією, тому зараз заява Антонюка – це лише початок опору, і незрозуміло до чого це призведе», – аналізує політолог.

Нагадаємо, 26 червня Саакашвілі публічно розкритикував Антонюка. Він заявив, що якщо в Україні і далі буде діяти монополія на польоти окремих компаній, то ціни на квитки будуть такими ж високими.

Відзначимо, що Антонюк був директором з розвитку маршрутної мережі та альянсів авіакомпанії МАУ, яку контролює Ігор Коломойський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: