Депутати хочуть звільнити усуненого главу Державіаслужби Антонюка

Читать на русском
Народні депутати почали збір підписів під вимогою відправити у відставку керівника Державної авіаційної служби України Дениса Антонюка.

У Верховній Раді почали збір підписів під вимогою до прем'єр-міністра відправити у відставку керівника Державної авіаційної служби України Дениса Антонюка.

Автором даної ініціативи виступив народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко, передає «Слово і Діло».

На своїй сторінці в Facebook Гончаренко зазначив, що дорожнеча авіаперельотів в Україні обумовлена наявністю регулятора у вигляді Державіаслужби, мета якого – забезпечити, щоб в Україні літала тільки одна компанія – МАУ. З цієї ж причини в Україну не заходять і так звані «лоукости» - бюджетні авіалінії, вважає нардеп.

«Глава Державіаслужби Антонюк (за дивним збігом – колишній топ-менеджер МАУ) сказав, що у нас вільна конкуренція на ринку авіаперевезень. І що це дуже по-європейськи обмежувати конкуренцію на ринку, наприклад, через заборону роботи компаніям, що належать іноземцям», – розповів Гончаренко.

«Для порівняння, це теж саме, що забороняти відкрити магазин, тому що поруч є інший магазин, який хоче заробляти гроші! Це вражаюча норма. За нею ми можемо закрити всі ресторани, наприклад, у Києві, щоб не заважати заробляти одному з них. Або всі перукарні», – обурився політик.

Він також повідомив, що Комітет з питань транспорту, на якому обговорювалися зазначені питання, домовився рекомендувати парламенту проголосувати законопроект №2503, яким Гончаренко хоче «демонополізувати сфери авіаперевезень», за основу.

А поки нардеп Гончаренко анонсував збір підписів за звільнення Антонюка, уряд усунув останнього від виконання повноважень глави Державіаслужби до завершення службового розслідування.

Нагадаємо, після того, як губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі звинуватив Дениса Антонюка в корупції, Президент Петро Порошенко доручив провести службове розслідування діяльності всієї авіаслужби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: