Як працюють ваші мери? Дайджест обіцянок міських голів за 30.06-7.07

Читать на русском

З кожним новим тижнем місцеві вибори, що мають відбутися восени, все більше спонукають мерів міст до гучних повідомлень та заяв. Цей тиждень не став винятком.

Так, мер Львова Андрій Садовий, який є одночасно лідером політичної партії «Самопоміч», запевнив, що не веде жодних переговорів про об'єднання партії «Самопоміч» з іншими політичними силами на майбутніх місцевих виборах. Дана заява була спростуванням чуток про майбутній «союз» двох мерів – Кличка та Садового. У свою чергу, мер столиці Віталій Кличко пообіцяв киянам створити відкриті приймальні мера у кожному районі Києва.

Минулий тиждень запам'ятався і продовженням історії суду над міським очільником Харкова Геннадієм Кернесом у Полтаві. Суд було перенесено на 28 липня. Дане рішення було прийняте через клопотання Кернеса, в якому він просив відкласти засідання через відсутність його адвоката Лідії Ізотової, та клопотання інших адвокатів про те, що вони не встигли ознайомитися з матеріалами справи.

В Черкасах скандал щодо імпічменту міського голови Сергія Одарича отримав своє продовження цього тижня. Міські обранці залишили в порядку денному сесії Черкаської міськради питання про відставку міського голови Черкас Сергія Одарича. Депутати довго не могли знайти копроміс. Після бурхливої дискусії секретар міськради Олександр Радуцький вирішив взяти відповідальність на себе і поставив на голосування питання про зняття спірного питання з порядку денного. Але ця пропозиція не набрала достатньої кількості голосів – забракло підтримки лише одного депутата. Таким чином питання про відставку Одарича нібито залишилося в порядку денному. Компроміс було знайдено завдяки депутату Андрію Більді, що запропонував проголосувати питання про відставку останнім в порядку денному. Але частина депутатів висловила свій бурхливий протест. Вести сесію стало неможливо і Олександр Радуцький оголосив перерву.

Якщо говорити про сфери, в яких обіцянок пролунало найбільше, то такими виявилися благоустрій та ЖКГ.

Мер Миколаєва Юрій Гранатуров минулого тижня провів ряд зустрічей з мешканцями різних мікрарайонів, обіцяючи привести до ладу дитячі майданчики та упорядкувати сцену по вулиці Чигрина. Також Гранатуров обіцяв людям комплексно підходити до вирішення проблем прибудинкових територій у рамках програми «Миколаївський двір». Сергій Надал також відзначився обіцянками в сфері благоустрою. Так, мер Тернополя пообіцяв відремонтувати 44 прибудинкові території та 14 міжквартальних проїздів цього року. В цьому ж напрямку відзначився і в. о. міського голови Вінниці Сергій Моргунов, обіцяючи до 2020 року оновити дитячі майданчики у 27 дитячих садках.

Але найбільше виконаних і невиконаних обіцянок за минулий тиждень було зафіксовано у міського голови Луцька Миколи Романюка (3 виконаних та 3 невиконаних). Зокрема, Романюк здійснив капітальний ремонт фонтану на проспекті Волі, але не виконав свою обіцянку щодо введення в експлуатацію аеропорту.

Невиконаною обіцянкою цього тижня відзначився і мер Сум Олександр Лисенко, що не завершив обіцяне створення пішохідної доріжки навколо озера Чеха.

Окрім згаданих очільників міст, давали свої обіцянки минулого тижня мери Одеси, Чернівців, Рівного та Запоріжжя.

«Слово і Діло» продовжує стежити за обіцянками голів регіонів і суспільно-політичною ситуацією в них. Найближчим часом чекайте дайджест із переліком виконаних та невиконаних обіцянок народних депутатів України та членів Кабінету міністрів.

Якщо Ви побачили чи почули обіцянку будь-якого іншого політика або чиновника, про зміст якої, на Вашу думку, має дізнатися вся країна, надсилайте її нам на електронну адресу [email protected] з поміткою «Обіцянки політиків».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: