Ляшко звинуватив Клюєва в тяжкому злочині, а на допит ходити не хоче – Шокін

Читать на русском
Шокін заявив, що Ляшко жодного разу не з'явився на допит у справі щодо великого хабаря, якого нібито пропонували депутатам за те, щоб вони не голосували за притягнення Клюєва до відповідальності.
фото: kp.ua

Генеральний прокурор Віктор Шокін заявив, що лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко жодного разу не з'явився на допит у справі щодо великого хабаря, якого нібито пропонували депутатам за те, щоб вони не голосували за притягнення Клюєва до відповідальності.

Про це він сказав в інтерв'ю «Українським новинам», пише «Слово і Діло».

«Ляшко стверджує, що я винен у втечі Клюєва. Але давайте згадаємо, коли Ляшко з трибуни парламенту і в кулуарах заявив про те, що йому і фракції пропонували хабар 50 млн доларів за те, щоб вони нібито не голосували за дозвіл притягати до відповідальності Клюєва. Ми відразу ж відкрили кримінальне провадження за даним фактом», – повідомив Шокін.

За його словами, генпрокуратура вже 5-6 разів запрошувала Ляшку дати свідчення за цим фактом, а слідчий навіть чекав у парламенті кілька днів. «Депутат обіцяв, що прийде на допит, але так і не з'явився. Підсумок такий, що ми не можемо прийняти рішення по цьому кримінальному виробництву. Він (Ляшко – Ред.) фактично звинуватив Клюєва в тяжкому злочині, але про обставини злочину він не повідомляє», – констатував генеральний прокурор.

«Ми вже писали листи голові ВРУ Гройсману і в апарат парламенту. Тим, що він не ходить на допит, він перешкоджає в тому, щоб ми ще один тяжкий злочин інкримінували Клюєву. Так хто кому заважає? Депутат повинен виконувати вимоги Конституції, але він цього не робить», – додав Шокін.

Про те, що головний радикал країни неодноразово пропускав допити в Генпрокуратуру, коли слідчі відомства викликали його для дачі свідчень у справі народного депутата Сергія Клюєва, раніше повідомляв нардеп від «БПП» Сергій Лещенко.

Нагадаємо, на початку червня на Раді коаліції Олег Ляшко пропонував колегам підтримати підготовлений ним проект постанови про відставку генпрокурора Віктора Шокіна. На його думку, саме ГПУ, зокрема, Шокін, винні у втечі одіозного депутата.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: