Сергій Клюєв: «пропіарились» і відпустили з миром (доповнено)

Читать на русском
Через 5 днів після зняття депутатської недоторканності Сергія Клюєва Міністерство внутрішніх справ оголосило його в розшук.
Фото: РІАНовини

Служба безпеки України оголосила народного депутата Сергія Клюєва в розшук.

Це відбулося після того, як 3 червня парламент голосами більшості депутатів зняв із нього депутатську недоторканність та дозволив Генпрокуратурі розпочати кримінальну справу проти екс-регіонала, пише «Слово і Діло».

Оновлено: пізніше стало відомо про те, що Генпрокуратура справді зробила в СБУ подання на розшук Сергія Клюєва, однак СБУ цього не зробила і інформацію на сайті МВС розмістили передчасно.

4 червня, нардеп не з'явився на допит до Генеральної прокуратури, і в цей же день була зафіксована його спроба залишити країну – вилетіти до Австрії.

Незважаючи на те, що депутати так і не отримали від ГПУ клопотання щодо арешту Сергія Клюєва, багато з них встигли підняти власний рейтинг за рахунок публічних заяв про зняття недоторканності та затримання політика – попри те, що їхні дії так і не принесли практичних результатів.

Так, обіцянки позбавити недоторканності нардепа і брата колишнього голови Адміністрації президента Януковича дала ціла низка його колег по парламенту. Серед них виявилися й представники «Самопомочі» Єгор Соболєв і Семен Семенченко, спікер Володимир Гройсман, нардеп від «Батьківщини» Борис Тарасюк, лідер «Радикальної Партії» Олег Ляшко та представник «Блоку Петра Порошенка» Дмитро Добродомов. Останній навіть пригрозив, що ініціюватиме відставку всього силового блоку українського уряду, якщо до 6 червня не будуть представлені результати розслідування корупційної діяльності Януковича, Клюєва і Лукаш.

Проголосувавши за зняття недоторканності з Клюєва та притягнення його до кримінальної відповідальності, кожен із нардепів отримав черговий пункт «виконано» до власного рейтингу. Однак за фактом родич екс-голови адміністрації Януковича, якого підозрюють у шахрайстві в особливо великих розмірах, втік від слідства і, ймовірно, переховується за кордоном.

Сам же Сергій Клюєв роздав 19 обіцянок, одна з останніх – оскаржити в суді дії голови Верховної Ради Володимира Гройсмана щодо повторного направлення на голосування питання зняття з нього депутатської недоторканності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: