Березюк: у Порошенка хочуть провести місцеві вибори за блоковою системою

Читать на русском
Народний депутат від фракції «Самопомочі» Олег Березюк стверджує, що Президент та його політична сила просувають закон про місцеві вибори, що дозволить голосування за закритими списками.

Народний депутат від фракції «Самопомочі» Олег Березюк стверджує, що у «Блоці Петра Порошенка» проголосували редакцію законопроекту про місцеві вибори, котра дасть їм можливість провести голосування за закритою, блоковою системою.

Про це лідер фракції «Самопомочі» розповів кореспонденту «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

«Вони («Блок Петра Порошенка» – Ред.) хочуть цей третій (законопроект №2831-3 – Ред.) голосувати, який просто ніякий. Це феодалізм, знову до блоків, до прізвищ. А я кажу: дайте шанс цій державі розвинути політичну систему!» – заявив Березюк перед самим голосуванням.

Тим часом, у четвер Верховна Рада ухвалила в першому читанні саме проект закону №2831-3.

За словами представників політичної сили, зазначений законопроект, який у «БПП» називають консенсусним, активно просуває особисто Президент. «Цей консенсус називається «Президент сказав», – підкреслив однопартієць Березюка Єгор Соболєв.

Разом з тим, як зазначив днями народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко, запропонований його партією законопроект навпаки сприятиме прозорості виборів та проведенню їх за відкритими списками. Із його ухваленням у «БПП» справді квапили колег по парламенту: як відзначив Кононенко, протягом найближчих 3 пленарних тижнів він мав бути ухвалений принаймні в першому читанні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: