Росія могла купити членів ОБСЄ, які «зливають» їм маршрути патрулів – експерт

Читать на русском
В'ячеслав Білоусвійськовий спеціаліст

Влада Росії могла таємно домовитись з представниками організації ОБСЕ про надання інформації щодо маршрутів пересування.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів полковник запасу, колишній голова Спілки офіцерів України В'ячеслав Білоус, аналізуючи ймовірність того, що бойовикам можуть «зливати» інформацію про маршрути ОБСЄ.

«Якщо Росія забезпечила свої інтереси в Раді Безпеки ООН, чому вона не може зробити цього в ОБСЄ? Якщо РФ може скуповувати політиків в Західній Європі, починаючи з комуністичних, націоналістичних, радикальних партій Франції, Іспанії, Італії, Німеччини, зокрема, Шредера, то не викличе подиву, якщо будуть куплені представники в ОБСЄ», – аналізує Білоус.

За його словами, могли бути таємні домовленості з представниками організації ОБСЄ.

«Це цілком реально. Більше того, є висока ймовірність, що вже так і є. Тобто терористи мають закриту інформацію від «своїх» представників з організації ОБСЄ, які працюють насправді на стратегію Кремля. Тому не варто очікувати послаблення обстрілів, а навпаки – Маріупольський напрямок був і залишається стратегічно важливим для бойовиків», – вважає спеціаліст.

Зазначимо, що координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук повідомляє, що обстріли бойовиків носять хаотичний характер, і припускає, що у терористів є дані про пересування патрулів ОБСЄ.

Як відомо, у Мінську вже завершилося засідання учасників Трьохсторонньої контактної групи. Представники «ДНР» і «ЛНР» вкотре звинуватили Україну в імітуванні виконання Мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: