Мітинг у Донецьку – спроба ДНР довести, що вони мають мирні ідеї – експерт

Читать на русском
Костянтин Матвієнкополітолог

На тлі продовження обстрілів мітинги нікому не потрібні, а лідери «ДНР» просто намагаються продемонструвати, що мають мирні ідеї.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко, аналізуючи мітинг, який проходить в Донецьку.

«Ця донецька авантюра зайшла в глухий кут. Це навіть провокацією не можна назвати, тому що ні на що українську владу вони не провокують. На тлі продовження обстрілів, загрози Маріуполя, того, що повсякденно гинуть наші військові, такі мітинги нікому не потрібні. Тому не варто навіть зважати на подібні донецькі авантюри. Україна має діяти так, як спланувала», – розповідає політолог.

За його словами, єдине, що важливо – щоб у контекст переговорів була включена Росія, а переговори відбувалися на таких умовах, що Росія виступатиме не як посередник, а як сторона конфлікту на боці «ЛНР» та «ДНР».

«Сам мітинг – не що інше, як спроба продемонструвати, що вони можуть пропонувати й мирні ідеї. До цього мітингу причетна так звана влада «ДНР» та «ЛНР». Саме вони його організували, дали настанови, тому не слід вірити в те, що до цього причетна Вітренко чи будь-хто інший. Те, що вони беруть усілякі бренди на зразок Вітренко, нібито українських політиків – це досить примітивний піар-хід», – пояснює Констянтин Матвієнко.

Зазначимо, що у центрі Донецька напроти будівлі «уряду ДНР» триває стихійний мітинг, який розпочався ще об 11 годині ранку. Місцеві жителі вигукують: «Припиніть війну!», «Поверніть нам житло, у нас розбили будинки!», «Йдіть усі!».

Як відомо, ситуація в зоні АТО погіршується, бойовики безперервно обстрілюють українські позиції з важкого озброєння на ключових ділянках фронту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: