Мораторій на перевірку підприємств через пожежу скасовувати не будуть – АПУ

Читать на русском
Через пожежу на нафтобазі поблизу Василькова під Києвом не варто знімати мораторій на перевірки підприємств контролюючими органами, переконаний заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків.
Фото: ukrafoto.com

Скасування мораторію тільки сприяло би організації корупційних схем, коли чиновники під приводом перевірок просто вимагали б гроші у представників бізнесу. Про це Дмитро Шимків розповів в інтерв'ю ВВС Україна, повідомляє «Слово і Діло».

Раніше міністр екології Ігор Шевченко та окремі політики через масштабну пожежу під Києвом висловлювалися за скасування мораторію на перевірки бізнесу, оскільки він, на їхню думку, не дозволяє пожежним та іншим перевіряючим органам контролювати дотримання норм безпеки на підприємствах. Однак заступник голови АПУ вважає: «Повертатися до старих перевірок було б неправильно, адже в такому випадку всім корупціонерам дадуть зелене світло». У той же час у державі повинен бути нагляд за об'єктами підвищеного ризику, каже Шимків.

«Я вважаю, що треба перевіряти тільки об'єкти, які несуть потенційну загрозу. І це рішення вже прийнято. При цьому, перевіряти треба разом з представниками громадськості і стежити, щоб проблеми були вирішені», – упевнений заступник глави АПУ Дмитро Шимків. На його переконання, не можна повертати перевірки пожежних, щоб вони пішли «кошмарити» малий і середній бізнес – цього не буде. Чиновник уточнив, що мораторій можна знімати тільки в тих сферах, де є потенційна загроза.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: