Уряд виділив 730 тис. грн на допомогу постраждалим під час Майдану

Читать на русском
Кабінет міністрів розпорядився забезпечити одноразові виплати постраждалим від подій на Майдані Незалежності у розмірі 50-кратного прожиткового мінімуму на особу.

Кабінет міністрів виділив 730 тис. грн на допомогу людям, що постраждали під час Революції Гідності восени та взимку 2013-2014 років.

Про це з посиланням на «УНН» інформує «Слово і Діло».

Виплати планується здійснювати одноразово в розмірі 50 прожиткових мінімумів на кожного постраждалого, повідомляє прес-служба Кабміну.

«Виділити Міністерству соціальної політики 730,8 тис. гривень для надання одноразової грошової допомоги особам, які отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі в масових акціях громадського протесту, що відбулися в період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р., в 50-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня 2015 року», – йдеться у розпорядженні уряду.

Передбачається, що ці гроші мають бути виділені з резервного фонду державного бюджету.

Нагадаємо, 28 травня міністр соцполітики Павло Розенко повідомив, що з 1 червня уряд припиняє практику призначення спеціальних пенсій державним службовцям. Таким чином, уже з завтрашнього дня всі пенсії народним депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим чиновникам будуть призначатися відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: