В Держслужбі зв'язку програму для голосування в НАБ писали «лівою рукою» – експерт

Читать на русском
Ярослав Юрчишиндиректор Transparency International

Держслужба зв'язку має забезпечити технічні можливості для проведення голосування без фальсифікацій, тому що складається враження, що програма писалась «лівою рукою».

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт «Реанімаційного пакету реформ» Ярослав Юрчишин, аналізуючи процес голосування до громадської ради Національного антикорупційного бюро.

«Формат онлайн-голосування був способом накрутити голоси за когось із кандидатів до громадської ради. Ситуація в тому, що не було поставлено жодних технічних обмежень, фактично були створені всі умови для фальсифікації та можливості віддавати голос декілька разів за одну й ту саму людину. Відповідно, зараз вимагається провести відкритий конкурс з нормальним технічним забезпеченням. В такому голосуванні є вина представників Держслужби зв'язку, які «лівою рукою» написали програму для голосування», – вважає експерт.

За його словами, Ситник на прес-конференції повідомив громадськості про можливість перегляду такого рішення.

«Переголосування конкурсу, скоріш за все, відбудеться на початку наступного тижня. Головне технічне завдання – персоніфікація голосування в цій процедурі. Зважаючи на те, що до НАБу є серйозна увага та очікування суспільства, ситуація навряд чи повториться і голосування буде організовано як належить», – розповідає Юрчишин.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко прийняв рішення про призначення головою Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Додамо, що створити Національне антикорупційне бюро Петро Порошенко пообіцяв ще в середині січня, однак свого слова не дотримав – у цей час лише тривав прийом документів на посаду голови бюро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: