Росія офіційно відмовилася від французьких «Містралів»

Читать на русском
Росія більше не потребує вертольотоносців типу «Містраль», обговорюється лише сума компенсації за непоставлені Францією кораблі.

Росія більше не потребує вертольотоносців типу «Містраль», обговорюється лише сума компенсації за непоставлені Францією кораблі.

Про це заявив заступник голови колегії Військово-промислової комісії РФ Олег Бочкарьов, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

«Росія більше ці кораблі не бере, цей факт відбувся. В даний час ідуть лише дискусії про суму грошей, які повинні бути повернуті Росії», – заявив Бочкарьов.

Чиновник також зазначив, що РФ здатна будувати вертольотоносці самостійно «за іншою ідеологією». «У нас такі вертольотоносні кораблі знаходяться в проекті, вони будуть побудовані за дещо іншою ідеологією. Просто копіювати «Містралі» ми не будемо», – сказав Бочкарьов.

Як відомо, контракт на суму більше мільярда євро на поставку двох вертольотоносців «Містраль» був підписаний російською і французькою сторонами в червні 2011 року. Перший «Містраль» мав бути поставлений Росії в листопаді 2014 року, а другий – восени 2015 року.

Рік тому на зустрічі з депутатами Європейського парламенту від Європейської Народної партії український президент Петро Порошенко заявив про розчарування рішенням Франції про продаж Російській Федерації десантних кораблів «Містраль».

Згодом влада Франції все-таки відмовилися виконувати контракт про постачання «Містралів», мотивуючи свої дії агресією Росії щодо України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: