Терентьєв займеться боротьбою з монополізацією в енергетичному секторі

Читать на русском
Першочерговим завданням Антимонопольного комітету України буде боротьба з монополізмом на ринку електроенергії та газу, нафти і нафтопродуктів.

Першочерговим завданням Антимонопольного комітету України буде боротьба з монополізмом на ринку електроенергії та газу, нафти і нафтопродуктів.

Про це, представляючи Юрія Терентьєва колективу АМКУ, сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Крім того, Яценюк доручив Терентьєву як главі Антимонопольного комітету посилити боротьбу з антиконкурентними змовами. «За час незалежності України були створені картелі, які базувалися як на політичній, так і на економічній змові. І ваше завдання розбити ці картелі, знищити антиконкурентні змови, витягнувши все на світло, хто за цим стоїть, і дати можливість українському та іноземному бізнесу вільно розвиватися, маючи доступ до всіх ресурсів», – заявив прем'єр.

Глава уряду також повідомив, що Кабмін готує проект закону про економічну конкуренцію і попросив керівництво Антимонопольного комітету підключитися до його розробки.

У той же час, на переконання Яценюка, АМКУ повинен також звернути увагу на сферу державних закупівель, ставши органом, який стежитиме за їх прозорістю. При цьому прем'єр зазначив, що Антимонопольний комітет не повинен бути використаний недобросовісними компаніями для зупинки прозорих процедур держзакупівель.

Нагадаємо, 19 травня Верховна Рада України 266 голосами затвердила Юрія Терентьєва новим главою Антимонопольного комітету України. До останнього часу він обіймав посаду головного юрисконсульта ПАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг», наприкінці 90-х-початку 2000-х займався правовим забезпеченням американської фармацевтичної компанії «Брістол-Майерс Сквібб України», а пізніше – «МЕТРО Кеш енд Кері Україна».

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: