У Авакова розповіли, чому влаштували обшук у посадових осіб Мін'юсту

Читать на русском
Обшук у посадових осіб Міністерства ючтиції проводиться за зверненням голови відомства Павла Петренка за фактом підробки документа

Обшук у посадових осіб Мін'юсту проводиться за зверненням голови відомства Павла Петренка за фактом підробки документа цього відомства щодо нерозповсюдження на одного з посадовців ГУ ДФС в м. Києві Закону України «Про очищення влади».

Про це повідомила прес-служба МВС, інформує «Слово і Діло».

У МВС розповіли, що під час досудового розслідування було встановлено, що 13 лютого цього року невідома особа підробила лист Мін'юсту, адресований заступнику начальника ГУ ДФС в м. Києві, про те, що стосовно цієї посадової особи не застосовуються заборони, передбачені ч. 3 ст . 1 Закону України «Про очищення влади».

«Сьогодні, 21 квітня, на підставі ухвал Печерського районного суду м. Києва проводиться ряд обшуків у осіб, що можуть бути причетними до підроблення вказаного документу», – повідомили в прес-службі МВС, додавши, що обшуки проводяться за місцем проживання керівництва Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції, а також за місцем проживання колишнього заступника начальника ГУ ДФС в м.Києві та в приміщенні цієї установи.

Сама ж голова департаменту Мін'юсту з люстрації Тетяна Козаченко вважає обшуки, проведені у неї та її заступника, тиском у зв'язку з її професійною діяльністю. «Занадто багато чиновників зацікавлені в тому, щоб люстраційні процедури в Україні не відбулися. Але когось конкретно я не можу з цим зв'язувати», – сказала Козаченко в коментарі «Українській правді».

Вона не виключила, що обшуки можуть бути пов'язані з фальшивим листом Анни Ігнатенко, яка підпадала під люстрацію, проте в листі стверджувалося, що вона може продовжувати займати свою посаду. «Якщо це дійсно пов'язано з цим листом, то мене це дивує. Тому що я не тільки знайшла цей лист, ми його вициганили з ДФС, оприлюднили, змусили людини звільнити. Але жодного разу мене не опитували з цього приводу, не викликали», – обурилася Козаченко.

На її думку, проводити обшук таким чином – це виключно тиск, «щоб скористатися тією ситуацією, щоб дістатися до планів, документів, які є у виробництві департаменту».

Нагадаємо, у березні в ЗМІ з'явився лист Міністерства юстиції, в якому говориться, що заступник голови управління Державної фіскальної служби в Києві Анна Ігнатенко нібито не підпадає під люстрацію. У свою чергу, міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Міністерство такого листа не видавало і воно є фальсифікацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: