Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Житомира

Сухомлин пообіцяв, що проїзд громадським транспортом не буде коштувати 14 гривень

30 грудня 2021 року міський голова Житомира Сергій Сухомлин пообіцяв, що проїзд громадським транспортом не коштуватиме 14 гривень. "Ми не підніматимемо точно до 14 гривень. Про це я можу точно сказати", - пообіцяв мер (відео 0:16-0:20).
У процесі
Сказано 30 грудня 2021 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://youtu.be/syRDI-mRZyw
  • https://zt.20minut.ua/DTP/10-grn-za-poyizdku-u-sarayi-na-kolesah-u-zhitomiri-bez-gromadskih-sluh-11509193.html

Результат

19 січня 2022 року Житомирська міська рада ухвалила рішення про підвищення вартості проїзду громадським транспортом з 29 січня. Встановлено підвищення вартості проїзду на 2 гривні. Для електротранспорту при розрахунку транспортною карточкою чи карткою житомирянина на рівні 6 гривень і 8 гривень, якщо оплата готівкою або банківською карткою. Для автобусних маршрутів оплата транспортною карточкою буде становити 8 гривень, банківською карткою чи готівкою 10 гривень.

"Проєктом рішення передбачається два етапи підняття: перший, який озвучено, планується встановити з 29 січня поточного року, на другому етапі, з 1 липня 2022 року, тариф фактично по автобусних маршрутах не змінюється, зміни стосуються електротранспорту – збільшення на 2 гривні готівкової вартості оплати, оскільки до того часу планується, що вже не буде кондукторів", – анонсував начальник управління транспорту та зв’язку Костянтин Підпокровний.