Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Порошенко пообіцяв компенсувати кошти військовим в разі штрафування за вогонь у відповідь

21 вересня 2020 року народний депутат України Петро Порошенко пообіцяв компенсувати кошти військовим на Донбасі в разі, якщо їх буде оштрафовано державою за вогонь у відповідь. Порошенко: "Вони перестали стріляти. Більше того, вони приказом №330 заборонили українським воїнам, які знаходяться під ворожим вогнем відкривати вогонь у відповідь...і якщо вогонь у відповідь буде відкрито — будуть штрафи...До речі в мене зараз є дуже гарна ідея, я звернусь до одного з об'єднань ветеранів і запропоную, щоб кожному військовому, якого влада наважиться оштрафувати ми змогли компенсувати цю суму і ні в якому разі не допустити, щоб військові, які боронять нашу землю не постраждали". (відео 8:30 - 9:26)
У процесі
Сказано 21 вересня 2020 р.
Контроль виконання через 2 мiсяцi.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=PheBGsa0Q38
  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7630.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr43D?sklikannja=10&kodtip=5&rejim=1&KOD8011=11121

Результат

19 лютого 2021 року під час години запитань до уряду Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що станом на 19 лютого до військовослужбовців у районі проведення операції Об'єднаних сил штрафи за вогонь у відповідь на російські провокації не застосовуються.

За даними сайту ВРУ голова фракції "Європейська солідарність" відправила депутатський запит щодо застосування наказу Міністерства оборони України від 18.09.2020 р. № 340. В запиті народні депутати з фракції "ЄС" просять надати інформацію щодо випадків невиплати премій військовослужбовцям у разі порушення пунктів 7,8 даного наказу, зокрема йдеться також і про відкриття вогню без наказу відповідного командира (начальника), крім випадків військової необхідності.