СБУ проводить перевірки на Софійській та Михайлівській площі у Києві – що це означає

Читать на русском
На Софійській та Михайлівській площі відбуваються контррозвідувальні заходи. СБУ та силовики перевірятимуть документи, оглядатимуть автомобілі, будинки та приміщення.
Фото: СБУ

Служба безпеки України разом із силовиками з інших структур проводить контррозвідувальні заходи на території Шевченківського району Києва. Серед основних локацій – Софійська та Михайлівська площі та прилегла місцевість.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Воєнний стан в Україні: які обмеження діютьВ Україні запроваджено воєнний стан. На нашій інфографіці – які обмеження передбачені законом.

Як пояснили у спецслужбі, мета заходів – перевірка та посилення контрдиверсійного захисту важливих державних об'єктів та місць масового скупчення людей.

Силовики проводитимуть огляд території та окремих будівель та приміщень (приміщення, офіси, місця загального користування багатоквартирних житлових будинків, закладів сфери громадського обслуговування тощо) для виявлення заборонених до обігу предметів. Крім того, здійснюватиметься перевірка громадян.

«Відпрацювання відбуватимуться з урахуванням правового режиму воєнного стану. Під час їх проведення можливі обмеження проходу та проїзду вулицями міста, перевірка документів громадян та огляд автотранспорту», – зазначили у СБУ.

Нагадаємо, раніше в Києві на одному з блокпостів виявили та затримали чоловіка, який у записниках фіксував координати важливих державних об'єктів.

Також співробітники СБУ затримали у Києві та Одесі двох агентів російської ФСБ, які готували ракетні удари по військових частинах ЗСУ, а також по об'єктах енергетики та телекомунікацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: