Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Порошенко заявив, що фракція "ЄС" буде ініціювати створення ТСК щодо заяви слідчого ДБР

8 липня 2020 року народний депутат України Петро Порошенко заявив, що фракція "Європейська солідарність" буде ініціювати створення Тимчасової слідчої комісії щодо заяви слідчого Державного бюро розслідування Корецького.
Не виконано
Сказано 8 липня 2020 р.

Джерело

  • https://prm.ua/vimagayemo-stvorennya-tsk-shhodo-zayavi-slidchogo-dbr-koretskogo-poroshenko/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc2_5_1_J_detailed?ses=10010&num_s=2&num=&date1=&date2=&name_zp=%F2%E8%EC%F7%E0%F1&av_nd=&prof_kom=0&is_gol_kom=0&dep_fr=3028&stan_zp=0&date3=&is_zakon=0&n_act=&gneu_decision_present=&sub_zak=0&type_doc=3&type_zp=0&vid_zp=0&edition_zp=0&is_urgent=0&ur_rubr=0&sort=0&CB1=&CB2=&out_type=1&id=&page=1

Результат

Нагадаємо, що обіцянка щодо створення ТСК була пов’язана із заявами слідчого ДБР Олега Корецького про тиск по відношенню до нього з боку одного із керівників ДБР пана Бабікова в справі Порошенка (зі слів Петра Порошенка). Тоді Петро Порошенко зазначив: «Ми твердо переконані, що цей тиск здійснюється за вказівкою з Офісу президента Зеленського і з Офісу генерального прокурора і особисто генерального прокурора. Ми точно будемо вимагати негайного створення тимчасової слідчої комісії і притягнення злочинців до відповідальності. Ми точно їм цього не спустимо». Однак обіцянку так і не було реалізовано.

Зокрема, депутати від фракції «Європейська солідарність» так і не реєстрували проєктів постанов про утворення обіцяної Тимчасової слідчої комісії.

Обіцянка отримує статус «не виконано».