Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова "Радикальної партії Олега Ляшка"

Ляшко заявив, що РПЛ притягне до відповідальності керівника САП Назара Холодницького за зловживання службовим становищем

25 квітня 2017 року народний депутат України Олег Ляшко заявив, що РПЛ притягне до відповідальності Назара Холодницького разом з іншими прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, які порушили кримінальне провадження за звинуваченням у його незаконному збагаченні. За словами лідера «радикалів», якщо згодом справу буде закрито через брак доказів, Холодницький відповідатиме за зловживання службовим становищем (час: 15:05).
Не виконано
Сказано 25 квітня 2017 р.

Джерело

  • https://youtu.be/vGNm5IFXm8U
  • https://hromadske.ua/posts/pidstav-dlia-kryminalnoho-peresliduvannia-kholodnytskoho-nemaie-vin-u-vidpusttsi-lutsenko
  • https://newsone.ua/news/politics/lutsenko-rasskazal-kohda-kholodnitskoho-mohut-osvobodit-ot-dolzhnosti.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr43D?sklikannja=9&kodtip=7&rejim=1&KOD8011=8818

Результат

В квітні 2018 року спалахнув скандал між ГПУ та САП в під час якого Юрій Луценко намагався притягнути Назара Холодницького до відповідальності. Тим не менше, конфлікт був вичерпаний, а Юрій Луценко зняв основні обвинувачення, лишивши лише справу, щодо порушення прокурорської етики. Крім того, ця справа не мала відношення до звинувачення Олега Ляшка.

Станом на 15 травня 2018 року Назар Холодницыкий все ще займає посаду очільника САП та не поніс ніякої відповідальності за відкриття справи проти Олега Ляшка. Разом з тим, депутат навіть не робив спроб розпочати справу проти Холодницького подаючи запити Генпрокурору з відповідними вимогами. Таким чином, обіцянка отримує статус "не виконано".