Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики

Княжицький обіцяє розробити законопроект щодо захисту культурного простору України та підтримки вітчизняних виконавців і акторів

26 жовтня 2016 року народний депутат України Микола Княжицький пообіцяв розробити законопроект, який захистить культурний простір від медіа-продукту держави-агресора, та підтримає українських виконавців й акторів (відео: 18:40).
Виконано
Сказано 26 жовтня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=HXsXbPTEHC0
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60356
  • http://detector.media/rinok/article/120194/2016-11-01-knyazhitskii-i-syumar-zareestruvali-zakonoproekt-pro-75-ukrainskoi-movi-na-tb/

Результат

27 жовтня 2016 року в Верховній Раді було зареєстровано проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації» №5313, одним з ініціаторів якого виступив Микола Княжицький. Законопроектом пропонується встановити на телебаченні обов’язкові квоти передач і фільмів українською мовою (до 75%). Автори законопроекту нагадали, що законодавство про телерадіомовлення завжди містило гарантії мовлення державною мовою, але з прийняттям у 2012 році закону «Про засади державної мовної політики» (так званий закон «Колесніченка-Ківалова») ці гарантії були втрачені. У результаті таких законодавчих рішень український інформаційний простір заполонили передачі й інша аудіовізуальна продукція російською мовою, оскільки такий аудіовізуальний продукт був набагато дешевшим для телерадіоорганізацій, а багато мовників взагалі переформатували свої ефіри на російськомовну аудиторію. На їхню думку, враховуючи політичну ситуацію в країні та створення Верховною Радою сприятливих умов для виробництва національного аудіовізуального продукту, необхідно повернути в законодавство гарантії використання державної мови на телебаченні.

ВИСНОВОК: Микола Княжицький долучився до розробки обіцянок законопроекту.

16 березня 2017 року законопроект №5313 «Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації» було прийнято в першому читанні.