Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Аваков обіцяє, що в Києві буде створений центр для координації поліції та запобігання утворенню заторів

25 жовтня 2016 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що в Києві буде створений центр управління поліцією та рухом в місті. Центр запобігатиме утворенню заторів, регулюватиме потік машин в часі з урахуванням новітніх технічних засобів і алгоритмів регулювання.
Не виконано
Сказано 25 жовтня 2016 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/arsen.avakov.1/posts/1168527106570727
  • Лист Нацполіції від 20 березня 2018 року
  • Лист Національної поліції України від 16 листопада 2018 року
  • https://www.facebook.com/UkrainianUrbanAwards/posts/436839610220055?__tn__=-R

Результат

Відповідно до листа Нацполіції від 20 березня 2018 року, наразі в Києві не створено Центр управління поліцією та рухом для запобігання утворення заторів та регулювання потоку машин.

Відповідно до листа Національної поліції України від 16 листопада 2018 року, відповідно до розпорядження КМДА від 5 січня 2018 року № 10 «Про внесення змін до Статуту комунального підприємства «Київдорсервіс» здійснення заходів з організації дорожнього руху та поліпшення пропускної спроможності на вулично-дорожній мережі міста Києва покладено на комунальне підприємство «Центр організації дорожнього руху».

Станом на середину 2019 року створення обіцяного центру перебуває на етапі погодження проекту. Розробка проекту будівлі ситуаційного центру м. Києва була здійснена для департаменту інформаційних технологій КМДА за участі ініціативи Kyiv Smart City архітектурного бюро Platforma. Ділянка знаходиться у місті Києві, за адресою вул. Кирилівська 57, на території знаходяться нежитлові приміщення служби ремонту трамвайних колій, що не експлуатуються. Ситуаційний центр міста планується створити для координації дій окремих служб – міських служб, поліції, швидкої допомоги, підрозділів МНС, військових підрозділів та СБУ під час аварійних та кризових ситуацій у місті.

Враховуючи те, що обіцяний центр не створено, тому обіцянці після позачергових виборів ВРУ і незадовго до відставки уряду присвоєно статус «не виконано».