Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Лапін заявив, що голосуватиме за вибори на окупованому Донбасі лише за умови, якщо зможе балотуватися на міського голову Луганська

22 жовтня 2016 року народний депутат України Ігор Лапін заявив, що голосуватиме за вибори на окупованому Донбасі лише за умови, якщо він - боєць батальйону «Айдар» зможе за українськими законами з українським прапором балотуватися на міського голову Луганська.
Архів
Сказано 22 жовтня 2016 р.

Джерело

  • http://volyn.com.ua/news/60819-igor-lapin-vibori-na-donbasi-tilki-yakshcho-.html
  • https://ru.tsn.ua/politika/rada-prinyala-zakon-poroshenko-o-reintegracii-donbassa-1005830.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14900
  • https://www.obozrevatel.com/ukr/crime/u-putina-anonsuvali-novi-vibori-na-donbasi-nazvani-termini.htm

Результат

На початку жовтня 2017 року парламент ухвалив проект закону №7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей», яким продовжив дію особливого статусу ОРДЛО. Таким чином, останній вводиться в окремих районах Донецької і Луганської областей після виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України. Закон передбачає можливість проведення виборів на цих територіях після того, як Україна отримає над ними контроль. Ігор Лапін не голосував за вказаний законопроект.

Пізніше, стало відомо про намір провести псевдовибори ватажків так званих ДНР і ЛНР восени 2018 року.

Станом на 29 липня 2019 року ВРУ не ухвалювала жодного законопроекту, який передбачав би проведення виборів на окупованих територіях Луганцької та Донецької областях. Обіцянка переноситься в "Архів".