Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"
  • Голова депутатської фракції "Батьківщина"
  • Член Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Тимошенко заявила, що «Батьківщина» оприлюднюватиме прізвища причетних до рейдерських захоплень

28 вересня 2016 року народний депутат України Юлія Тимошенко заявила, що «Батьківщина» оприлюднюватиме прізвища представників Мін'юсту, нотаріальних контор, суддів, прокуратури, поліції на місцях, причетних до рейдерських захоплень сільськогосподарських земель, якщо такі відбуватимуться в майбутньому.
Не виконано
Сказано 28 вересня 2016 р.

Джерело

  • http://ba.org.ua/batkivshhina-borotimetsya-z-rejderstvo-v-zemelnij-sferi/
  • http://ba.org.ua/?s=%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%B4%D0%B5%D1%80%D1%81
  • https://www.slovoidilo.ua/2019/01/30/novyna/finansy/sud-vyrishyv-areshtuvaty-majno-ahropidpryyemstv-spravi-pro-rejderstvo-yakyx-fihuruye-nardep-dubil

Результат

У період з жовтня по грудень 2016 року на офіційному сайті політичної партії «ВО «Батьківщина» було оприлюднено інформацію про рейдерські захоплення сільськогосподарських земель та підприємств. Однак жодного разу у згаданих повідомленнях не було названо прізвищ причетних до цього осіб.

Варто додати, що у січні 2019 року стало відомо, що суд Києва вирішив арештувати майно агропідприємств, у справі про рейдерство яких фігурує нардеп Дубіль. За словами позивача Олександра Головача злочинна організація на чолі з депутатами, в тому числі з нардепом від ВО "Батьківщина" Валерієм Дубілєм, незаконно заволоділи майном підприємств ТОВ «Прилуцьке хлібоприймальне підприємство», ТОВ «Промстройінновація», СТОВ «Богданівське» та ТОВ «Оріон-СКТ». Таким чином, навіть представники ВО "Батьківщина" претендують на потрапляння до списків рейдерів, які обіцяла оприлюднити Юлія Тимошенко, але що не зробила, проваливши таким чином власну обіцянку.