Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко обіцяє, що до кінця 2016 року у справі Єфремова будуть подальші затримання за підозрою в посяганні на територіальну цілісність України

10 серпня 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що планує до кінця 2016 року направити справу Олександра Єфремова до суду. Генпрокурор обіцяє, що перед цим у цій справі будуть ще затримання з арештами, з доказовою базою, зі швидким врученням підозр (відео 14:47 - 15:42). Нагадаємо, що 30 липня 2016 року екс-керівника фракції Партії регіонів Олександра Єфремова затримано за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України. 7 серпня 2016 року за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України затримано депутата ПР Володимира Медяника.
Не виконано
Сказано 10 серпня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=EyRB93ecEj8
  • Лист начальника відділу розгляду запитів на публічну інформацію Генеральної прокуратури України Наталії Тєлічко від 19 січня 2017 року отриманого редакцією ІА «Слово і Діло» 23 січня 2017 року
  • http://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=199229&fp=70

Результат

Управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями Генеральної прокуратури України 4 січня 2017 року спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Олександра Єфремова про вчинення ним низки злочинів, у тому числі: організації захоплення будівлі, що забезпечує діяльність органів державної влади, пособництві в захопленні будівлі, вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, організаційному та іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації «Луганська народна республіка», державній зраді.

29 грудня 2016 року Управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, в рамках розслідування кримінального провадження стосовно О. Єфремова складено повідомлення про підозру народному депутату України VII скликання С. Горохову, голові Луганської обласної ради В. Голенку, його першому заступнику Є. Харіну, Луганському міському голові С. Кравченку, його першому заступнику М. Пілавову. Розшук зазначених осіб, а також депутата Луганської обласної ради А. Клінчаєва здійснюється співробітникам Служби безпеки України. Крім того, Генеральною прокуратурою України отримано ухвали слідчого судді про дозвіл на затримання підозрюваних з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відповідно до листа начальника відділу розгляду запитів на публічну інформацію Генеральної прокуратури України Наталії Тєлічко від 19 січня 2017 року отриманого редакцією ІА «Слово і Діло» 23 січня 2017 року, при розслідуванні кримінального провадження стосовно Єфремова О.С. до кримінальної відповідальності притягнуто останнього, ще 5 осіб розшукуються.

ВИСНОВОК: станом на 19 січня 2017 року у справі Єфремова розшукуються 5 осіб: Горохов, Голенко, Харін, Кравченко, Пілавов. Розшук зазначених осіб здійснюється співробітникам Служби безпеки України.