Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман запевнив, що справа керівника Держсанепідслужби Святослава Протаса буде доведена до вироку суду

1 липня 2016 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запевнив, що справа керівника Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослава Протаса буде доведена до вироку суду. Нагадаємо, що 30 червня 2016 року за хабар був затриманий керівник Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас. СЛОВО І ДІЛО ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Архів
Сказано 1 липня 2016 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249156468&cat_id=244276429
  • Лист управління Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ГПУ
  • https://nabu.gov.ua/novyny/nabu-oskarzhylo-zakryttya-spravy-stosovno-posadovciv-derzhepidsluzhby-video
  • https://youtu.be/xqqqqaElUdY?t=27m20s

Результат

Відповідно до листа управління Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ГПУ від 6 грудня 2016 року, досудове розслідування за фактом вчинення неправомірних дій службовими особами Державної санітарно-епідеміологічної служби триває.

3 березня 2017 року Детективи НАБУ подали скаргу на рішення Василя Кричуна, старшого прокурора групи прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, про закриття кримінального провадження стосовно в.о. голови Державної санітарної епідеміологічної служби України та начальника одного з департаментів ДСЕС. Відповідну скаргу направлено на ім’я керівника САП Назара Холодницького. В скарзі йдеться зокрема про те, що детективи Бюро зібрали вичерпну доказову базу й не погоджуються з рішенням прокурора Кричуна про відсутність складу злочину, а також просять керівника САП скасувати постанову про закриття кримінального провадження та змінити групу прокурорів.

21 березня 2017 року керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ГПУ Назар Холодницький заявив, що на той момент, коли затримали Протаса, для цього були достатні підстави, зокрема, відеозаписи. Попри те, на відео не було зафіксовано прямої вказівки надавати гроші для власної вигоди. Потім, за його словами, після оголошення підозри, доказова база не довела вини у вчиненні злочину. Зокрема, пояснив Холодницький, є висновок експертизи, який чітко сказав, що шкоди не було завдано. Також, сказав він, є висновок Держаудитслужби, яка не надала жодної інформації про порушення (відео 27:20 - 29:42).

ВИСНОВОК: провина не доведена.