Росія почала бити по Україні модернізованими ракетами Х-101, їх виготовили у цьому кварталі – ЗМІ

Читать на русском

Окупаційна армія рф отримала партію нових ракет X-101 з посиленою бойовою частиною. Ці снаряди були використані під час ранкового удару по Україні.
Фото: defence-ua.com

Окупаційна армія росії отримала партію нових ракет X-101 з посиленою бойовою частиною. Ці снаряди були використані під час ранкового удару по Україні.

Такими даними поділився портал Defense Express.

За інформацією журналістів, на збитій сьогодні ракеті стояла подвійна бойова частина. Так, до стандартної частини масою 450 кілограмів була прикріплена додаткова бойова частина в 350 кг.

Зазначається, що ворог зміг збільшити БЧ за рахунок зменшення розміру паливного бака, що призвело до зниження дальності польоту вдвічі – до 2250 кілометрів. Однак навіть такого показника вистачить, щоб запустити ракету з території росії по західних областях України, зокрема, по Львівщині.

Журналісти також повідомили, що серійний номер однієї зі збитих x-101 вказує на те, що її було виготовлено зовсім недавно – у другому кварталі 2024 року.

Нагадаємо, вночі та вранці 8 травня масовано атакувала Україну ракетами та дронами. Удар припав по об'єктах генерації та передачі електроенергії у шести областях. У ДТЕК заявили, що були атаковані три їх теплоелектростанції.

За даними Сил оборони, загалом було застосовано 76 засобів повітряного нападу. Внаслідок бойової роботи Повітряних сил та підрозділів ЗСУ було знищено 59 повітряних цілей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: