Створено штаб підготовки до нового опалювального сезону – Шмигаль

Читать на русском
Кабмін створив штаб, який координуватиме роботи щодо подолання наслідків російського енергетичного терору та адаптації системи до нових викликів.
t.me/Denys_Smyhal

Кабмін створив штаб підготовки до наступного опалювального сезону. У штабі активно працюватимуть над тим, щоб восени та взимку всі українці були з теплом та світлом.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram у середу, 8 травня.

Мер Харкова розповів, як готуватимуть місто до нового опалювального сезонуУ Харкові займаються встановленням модульних котелень, автономних котелень, які обслуговуватимуть мікрорайони.

«До його складу увійдуть представники ключових міністерств та відомств, народні депутати, представники громад. Штаб координуватиме всі роботи з подолання наслідків російського енергетичного терору, модернізації та адаптації паливно-енергетичного комплексу до нових викликів», – написав він.

Крім того, за словами Шмигаля, у штабі активніше залучатимуть допомогу від партнерів і працюватимуть над вирішенням боргової кризи в енергетиці.

«Зробимо все, щоб наступної осені та взимку у будинках усіх українців було світло та тепло, а підприємства мали доступ до електропостачання», – зазначив прем'єр.

Також Шмигаль повідомив, що Кабмін ухвалив низку рішень в енергетичній сфері, зокрема, збільшив у п'ять разів субсидії на електроенергію для мешканців Харківської області, які залишилися без світла через російські атаки.

Нагадаємо, у ніч на 8 травня росіяни знову атакували ракетами та дронами енергетичну інфраструктуру у шести регіонах України. ППО збила більшість цілей, але були і влучання.

В Укренерго заявили, що сьогодні ввечері можливі відключення світла по всій Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: