Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Онищенко запевнив, що не буде тікати з України

21 червня 2016 року народний депутат Олександр Онищенко запевнив, що не буде тікати з України. Нагадаємо, НАБУ повідомило, що внаслідок злочинної діяльності нардепа Онищенка державі було завдано збитків на суму понад 1,3 млрд грн — це несплачена рента за користування надрами за договорами спільної діяльності ПАТ «Укргазвидобування» та підприємств Онищенка. 16 червня 2016 року у Верховній Раді зареєстровано подання на надання дозволу на затримання та арешт Олександра Онищенка.
Не виконано
Сказано 21 червня 2016 р.

Джерело

  • http://ua.112.ua/polityka/onyshchenko-zaiavyv-shcho-ne-zbyraietsia-tikaty-z-ukrainy-319944.html
  • http://www.slovoidilo.ua/2016/06/22/novyna/pravo/onyshhenko-vyrishyv-sudytysya-z-hpu-ta-nabu-za-svoyu-reputacziyu
  • http://www.slovoidilo.ua/2016/06/29/novyna/pravo/komitet-rekomenduvav-znyaty-nedotorkannist-z-onyshhenka
  • http://strana.ua/news/21211-onishenko-ne-prijdet-v-radu-i-zayavil-strane-chto-ego-podstavili.html

Результат

22 червня 2016 року народний депутат Олександр Онищенко подав позов до Печерського районного суду Києва з вимогою захистити його честь і ділову репутацію.

29 червня 2016 року регламентний комітет Верховної Ради рекомендував зняти депутатську недоторканність із народного депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка.

5 липня 2016 року Народний депутат України Олександр Онищенко, під час розгляду питання про позбавлення його парламентського імунітету та надання згоди на його арешт, знаходився не в Україні. У телефонній розмові народний депутат повідомив, що повертатись не збирається, оскільки його підставили.

Зазначимо, що Верховна Рада України 5 липня 2016 року дозволила затримати, притягнути до відповідальності і арештувати народного депутата, члена групи «Воля народу» Олександра Онищенка. За притягнення Онищенка до кримінальної відповідальності проголосувало 275 депутатів, за затримання – 265, а арешт підтримали 263 депутати.