Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Стець пообіцяв провести реформу урядових комунікацій за кошти донорів

20 січня 2016 року Міністр інформаційної політики України Юрій Стець пообіцяв провести реформу системи урядових комунікацій. Юрій Стець зауважив, що на реалізацію реформи урядових комунікацій, будуть залучені кошти донорських організацій та держав-партнерів України.
Архів
Сказано 20 січня 2016 р.

Джерело

  • http://mip.gov.ua/news/887.html
  • http://mip.gov.ua/news/925.html
  • Лист міністра інформаційної політики України Юрія Стеця від 13 липня 2016 рок
  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248788061&cat_id=244276429
  • Лист державного секретаря Артема Біденка від 12 червня 2017 року
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/250395577
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/deyaki-pomunikativnoyi-roboti-organiv-vikonavchoyi-vladi
  • http://mip.gov.ua/news/944.html
  • Лист Мінінформполітики від 14 січня 2019 року

Результат

26 січня 2016 року радник міністра інформполітики Іветта Делікатна заявила, що в 2017 році буде завершено реформу урядових комунікацій.

2 лютого 2016 року Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що ключовими завданнями на 2016 рік є закінчення реформи системи іномовлення України та реалізація реформи урядових комунікацій.

9 лютого 2016 року МІП України презентувало план діяльності на 2016 рік. МІП у 2016 році працюватиме за 4 ключовими напрямками. Один з напрямків - створення системи державних стратегічних комунікацій. Реформа урядових комунікацій. Комунікаційна підтримка проведення реформ урядом.

Відповідно до листа міністра інформаційної політики України Юрія Стеця від 13 липня 2016 року, реформа урядових комунікацій визначена в Плані діяльності Міністерства на 2016 рік як один з стратегічних напрямків діяльності Міністерства. Згідно зазначеного Плану розробка проектів нормативно-правових актів, що міститиме основні засади реформи урядових комунікацій, заплановано на період липень-грудень 2016 року. Міністерство спільно з іншими зацікавленими органами влади здійснює в робочому порядку погодження деталей запровадження реформи. Розробка нормативно-правової бази реформи урядових комунікацій та запуск процедури погодження із зацікавленими органами, передбаченої главою 3 розділу 4 Регламенту КМУ на вересень 2016 року.

Відповідно до листа Міністерства інформаційної політики від 12 червня 2017 року, проект розпорядження Кабміну, що містить нову редакцію рекомендацій щодо проведення органами виконавчої влади системної комунікативної роботи з пріоритетних питань держполітики та реформ перебуває на аналізі в Секторі стратегічних комунікацій Міністерства.

Станом на кінець 2017 року реформа урядових комунікацій не була завершена.

12 грудня 2018 року Кабмін прийняв розпорядження № 985-р, спрямоване на підвищення рівня інформування суспільства про діяльність органів виконавчої влади, впровадження реформ та висвітлення актуальних питань реалізації державної політики у різних сферах. У розпорядженні визначено заходи, які будуть реалізовані в рамках урядової комунікаційної платформи «Єдиний голос».

Відповідно до листа Мінінформполітики від 14 січня 2019 року, реформування урядових комунікацій є постійно триваючим процесом, адже інформаційне середовище знаходиться у стані постійного розвитку, відкриття нових каналів, комунікацій, методик. З огляду на це, у міністерстві вважається, що розвиток та удосконалення комунікативних спроможностей держави має тривати постійно з метою адаптації для актуальних потреб.

ВИСНОВОК: враховуючи те, що реформа урядових комунікацій є постійно триваючим процесом, обіцянка переходить в розділ «архів».