«Опоблок» створить свій «Кабмін»: Колесніков – прем'єр, Стогній – глава МВС

Читать на русском

Завтра, 31 березня, «Опозиційний блок» представить так званий «опозиційний уряд», який очолить колишній віце-прем'єр-міністр України, нардеп від «ОБ» Борис Колесніков.

Про це заявив народний депутат, заступник голови фракції «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

За словами політика, таке рішення було ухвалене у зв'язку «з абсолютною недієздатністю нинішнього уряду». «Тому на основі європейської практики ми створюємо опозиційний уряд, який буде розробляти законопроекти та ініціювати конкретні кроки з виведення країни з кризи і соціального захисту українців», – повідомив нардеп.

Вілкул розповів, що крісло «прем'єр-міністра» «Опозиційний блок» вирішив віддати Борису Колеснікову, який за часів Азарова обіймав посаду віце-прем'єр-міністра – міністра інфраструктури України. Будуть в новому «опозиційному Кабміні» і інші міністри колишнього уряду.

Зокрема, Наталія Королевська знову стане віце-прем'єром з соціальної політики і пенсійної реформи, Костянтин Грищенко повернеться до виконання обов’язків міністра закордонних справ, а Михайло Папієв на посаді міністра буде відповідати за соціальне забезпечення.

Крім того, віце-прем'єром «паралельного уряду» був призначений Вадим Рабинович, який за сумісництвом буде забезпечувати контроль над діяльністю правоохоронних органів. Очолити МВС в «Опоблоці» запропонували Костянтину Стогнію, який у 2010 році обіймав посаду в центральному апараті МВС України, а також був радником міністра внутрішніх справ.

Що стосується самого Вілкула, то, за його словами, він буде займатися «питаннями промисловості, нової індустріалізації і відновлення Донбасу» на посаді віце-прем'єр-міністра так званого «опозиційного уряду».

Варто відзначити, що «паралельний Кабмін» – не єдиний альтернативний проект «Опозиційного блоку». Нагадаємо, в грудні минулого року «опозиціонери» обіцяли надати свій варіант Державного бюджету на 2015 рік, однак гучні слова представників політичної сили в підсумку так і не були підкріплені ділом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: