В Росії змушені дати Україні знижку на газ

Читать на русском

За результатами підписання нового газового договору з Російською Федерацією Україна може розраховувати на знижку, що не перевищує розмір мита, тобто до 100 дол. США за тис. кубометрів газу.

Про це заявив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

При цьому, переглядати умови договору 2009 року в «Газпромі» не збираються, наголосив Медведєв, а можлива знижка – це «добра воля» держави, яка спеціально для поставок в Україну може скасувати експортне мито.

«Газпром» повинен повністю базуватися на чинній угоді (2009 року – ред.), ніякої іншої юридичної можливості роботи у «Газпрома» не існує... У тому, що стосується знижки, вона надається урядом – це наша добра воля. Вона може бути надана в обсязі нашого експортного мита. Не більше експортного мита», – зазначив російський прем'єр-міністр.

Нагадаємо, вчора в «Укртрансгазі» повідомили, що від початку березня Україна отримала 81% імпортного газу шляхом реверсних поставок з Європейського Союзу.

Крім того, як заявляв на початку місяця міністр енергетики України Володимир Демчишин, на переговорах у п'ятницю планується також підняти питання підвищення ставки за транзит російського газу до Європи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: