Сьогодні в ЄС можуть зняти санкції з 4 чиновників «сім'ї» (оновлено)

Читать на русском

Сьогодні Рада Європейського Союзу переглядатиме питання персональних санкцій проти кількох чиновників із санкційного списку, до якого потрапили політики часів президентства Віктора Януковича.

Відомо про 4 політиків, імена яких поки не називають, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Питання перегляду санкцій проти них постало через те, що проти цих чиновників в Україні досі не висунуто звинувачень і не відкрито кримінальні справи.

Нагадаємо, рівно рік тому, 5 березня 2014 року, ЄС заморозив активи 18 колишніх українських високопосадовців, серед яких, окрім екс-президента Януковича і його синів, опинилися прем'єр Микола Азаров та його син Олексій, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, генпрокурор Віктор Пшонка, голова СБУ Олександр Якименко та ще ряд осіб.

Нагадаємо, днями у ЗМІ з'явилась інформація про те, що вже скасовано персональні санкції проти екс-голови АП Андрія Клюєва і його брата Сергія. Ще раніше мережу сколихнули фото заступника голови адміністрації Януковича Андрія Портнова навпроти штаб-квартири Інтерполу в Швейцарії. Пізніше в одному з інтерв'ю Портнов заявив, що не спілкується зі своїми колишніми політичними партнерами в Росії та звинуватив Клюєва і Арбузова у тому, що вони «часто плутали державну кишеню зі своєю».

ОНОВЛЕНО

Пізніше стало відомо, що особами, з яких можуть зняти персональні санкції за недостатністю обвинувальних доказів, є Андрій Портнов, Олександр Якименко, Ігор Калінін і Олексій Азаров. Таку інформацію, посилаючись на свої джерела, опублікувала «Українська правда».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: