Україна не віддасть Саакашвілі Грузії

Читать на русском

Сьогодні Головна прокуратура Грузії звернулася до української Генпрокуратури з вимогою екстрадиції екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі і Зураба Адеішвілі. Україна відмовила в клопотанні про видачу.

У заяві грузинської Прокуратури говориться, що Михайлу Саакашвілі і Зурабу Адеішвілі в Грузії пред'явлені звинувачення і вони оголошені в розшук, і разом з тим Адеішвілі розшукується по червоному циркуляру, а також, згідно з отриманою інформацією, ці особи перебувають в Україні, Головна прокуратура Грузії звернулася до Генеральної прокуратури України з клопотанням про встановлення і затримання згадуваних осіб та їх екстрадиції, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Новини-Грузія».

«Ми направляли звернення до Генпрокуратури України з проханням про екстрадицію Саакашвілі, однак отримали відмову», – заявила заступник керівника прес-центру Головною прокуратури Грузії Натіа Сухіашвілі і додала, що Україна відмовилася видавати колишнього лідера Грузії.

«Незважаючи на існуюче між країнами у сфері екстрадиції вищевказане зобов'язання, українська сторона не співпрацювала з питання екстрадиції Михайла Саакашвілі і Зураба Адеішвілі і відмовляється від екстрадиції розшукуваних осіб», – зазначили у Головній прокуратурі Грузії.

У той же час в ГПУ заявили, що отримали від Грузії документи з вимогою екстрадиції екс-президента Саакашвілі, і «зараз проводять екстрадиційну перевірку за цим запитом».

Нагадаємо, в Грузії Михайла Саакашвілі звинувачують у розтраті бюджетних коштів.

Зураб Адеішвілі обіймав посаду міністра юстиції в уряді Саакашвілі, йому висунуто звинувачення в перевищенні службових повноважень.

13 лютого 2015 року Саакашвілі був призначений позаштатним радником Президента України Петра Порошенка та головою Дорадчої міжнародної ради реформ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: