Стець каже, що третина донеччан можуть дивитися українське ТБ

Читать на русском

Щонайменше третина жителів окупованого бойовиками Донецька мають можливість дивитися 2 канали українського телебачення.

Про це заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Новини Донбасу».

За словами Стеця, третині мешканців Донецька мають бути доступні «5 канал» і «1+1». Також у місті має «ловити» сигнал «Радіо 24». Міністр каже, що це – заслуга самих мовників, тоді як державний концерн «РТТ», який мав би забезпечувати трансляцію українського телебачення та радіо не зробило для цього нічого.

«Завозять своє обладнання, антени. Такі, наприклад, встановлені на будці на горі Карачун», – розповів чиновник про зусилля представників українських телеканалів.

Міністр переконаний, що відновлення мовлення українського телебачення як на окупованій, так і на уже звільненій території Донбасу «гальмує» Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення. Також за його допомогою Стець планував «глушити» сигнали сепаратистських та російських каналів. Однак керівництво «РРТ» не лише не пішло на зустріч міністру, але, як підозрює чиновник, вступило у змову з терористами.

«Урядова комісія повинна розібратися, чому весь цей час керівництво цього концерну не допомагало відновлювати мовлення українських телеканалів і радіостанцій на сході, а сприяло тому, що, наприклад, представники луганської філії концерну «РРТ» працювали в Луганському ОРТПЦ і обслуговували передавачі, які використовувалися для трансляції телеканалів так званих ДНР і ЛНР, а також російських телеканалів», – сказав Юрій Стець.

Нагадаємо, 1 січня «Слово і Діло» зафіксувало обіцянку міністра інформполітики поширити в Україні поняття «персона нон-грата» на засоби масової інформації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: